aug 04

een nieuw Belgisch kampioen in onze rangen

BK GRANDGLISE 03-08-2014 317Gisteren was er in het waalse Grandglise het BK voor aspiranten.
Alle categorieën kwamen er aan de start. Voor de 12 en 13 jarigen was er ‘s morgens al het BK tijdrijden.
1521655_789300444425122_5091143096976545616_nBij onze 12-jarigen deed Robin Orins zijn prestatie van op het VK nog eens over, resultaat een eerste plaats en Belgisch Kampioen tijdrijden! Proficiat Robin! Deze trui nemen ze jou niet af. Bij de 12-jarigen werd Jens Delahaye 32ste.
Robin eindigde in de wegrit terug op het podium, een derde plaats was in de wegrit deze keer het hoogst haalbare. Jens werd in de wegrit 28ste. Toch knap!
De wegwedstrijden werden een pak geanimeerder. Veel valpartijen door de regenval en ook heel wat tegenslag voor onze renners.
Bij de 13- jarigen hadden we Enrico Dhaeye. Ik las daarnet via Facebook wat Enrico heeft moeten meemaken in zijn rit. Paar keer gevallen en lek gereden om dan toch nog in het peloton te eindigen. Sterk Enrico! Dan spreken we maar niet van wat na de koers gebeurde… Enrico werd ook nog 13de in de tijdrit.
Bij de jongens 14j startten 78 renners, met 2 van onze jongens. Gilan en Jesper zouden hun kans kunnen wagen.
Jesper Walraed werd er 11de en Gilan Verhecken 20ste. Knap jongens!
Bij de meisjes 13j eindigde Kyenta vijfde in de tijdrit en in de wegrit kwam Kyenta ook ten val, maar ze eindigde toch 9de.10530673_666728620086505_1679927222876980149_n
Bij de 14-jarige meisje hadden we Eva en Ines aan de start. Eva viel in de tijdrit net naast het podium en ze werd 4de, Ines werd 7de.  De wegrit leverde ook geen nieuwe trui meer op. Eva werd 5de, Ines 6de!
Mooie prestaties van onze jongsten en nog een extra GROTE MERCI aan Isabelle en Bart voor hun inzet!

 

           

aug 04

Koers in Torhout bij Bjarne Vanacker – voor juniors

Bjarne Vanacker is eerstejaars junior en presteert dit jaar al heel sterk. Een mooie resultaat in grote koersen als Gent-Menen en de Ronde van Vlaanderen zijn niet toevallig. En geloof mij maar die kermiskoers zal hij ook wel binnenhalen.
Misschien al dit weekend in zijn eigen thuiskoers…mede georganiseerd door de clan Vanackere. The place to be voor de juniors die niet in rust, op vakantie of gekwetst zijn.
Zaterdag 9 augustus in Torhout, help Bjarne aan die zege!
tpaviljoen

jul 28

Teamspirit bij onze eerstejaars nieuwelingen

Gisteren was Hooglede het strijdtoneel voor het BK nieuwelingen.
Onder een stralende zon en een loden hitte konden onze eerstejaars van start gaan voor hun wedstrijd.
Het werd een wedstrijd die mee werd gekleurd door onze eerstejaars. De kers op de taart kwam er met de derde plaats van Trystan Fivé in de sprint.
Dat wielrennen wel degelijk een ploegsport is werd ook bewezen door de andere eerstejaars. Stuk voor stuk draagden ze hun steentje bij tot dit mooie resultaat. een overgelukkige ploegleider verwoordde het als volgt:

 Ben super trots op mijn renners die dit voor mekaar kregen. Bedankt Tystan maar vooral ook Sam, Bryan, Jorn, Jonas, Len en Matthias.’

Proficiat Trystan met je podiumplaats!
Het BK voor de nieuwelingen werd zoals iedereen weet afgelast.
Hierbij wat mooie beelden van Cindy.
Er is ook nog een hele mooie fotoshoot beschikbaar op de website Cyclingsite.be.
http://www.cyclingsite.be/?q=fotoalbums/set/72157645980706761
Alles foto’s zijn van Luc Jespers!
Bedankt hiervoor

jul 26

rouwbericht

Vreugde en verdriet liggen in het leven heel dicht bij elkaar.
Vandaag worden wij nogmaals geconfronteerd met deze harde waarheid. Terwijl onze renners in de wedstrijd aan het vechten zijn voor wat seconden heeft John-Ross zijn papa moeten laten gaan.
De voorzitter, het bestuur, de medewerkers en alle renners van het Zannata-Lotto Cycling Team willen op deze manier hun medeleven betuigen aan John-Ross en zijn familie.
Wij wensen je veel sterkte toe in deze moeilijke periode John-Ross.

jul 24

Selecties Ster der Vlaamse Ardennen

Dit zijn de renners die op vrijdag 25 juli aan de start komen voor de ster der Vlaamse Ardennen:
Maxim Kerckhove

Maxim Kerckhove

Pieterjan Delerue

Pieterjan Delerue

Maxim Heytens

Maxim Heytens

Dennis Delmotte

Dennis Delmotte

Thibaut Dupont

Thibaut Dupont

Jens Teirlinck

Jens Teirlinck

jul 24

een nieuw Vlaams Kampioen

Maandag 21 juli, Nationale feestdag, maar voor onze aspiranten was dit helemaal niet de reden waarom zij afgezakt zijn naar Arendonk. Net op de grens met Nederland zouden onze Vlaamse aspiranten in de verschillende categorieën kunnen strijden voor de titel. Eerst hadden we de tijdritten waar onze jongens en meisjes sterk presteerden. Bij de 12-jarige jongens mocht Robin Orins al meteen de trui aantrekken van Vlaams Kampioen! Noteren we ook nog een sterke 3de plaats voor Eva Vermeersch bij de meisjes 14j. Maar wielrennen is nog altijd geen sport waar we de uitslag al op voorhand kunnen bepalen. Want Robin kon zijn elan van de tijdrit niet verder trekken in de wegrit. Hij reed constant voorin en was zeer attent, maar werd in de laatste kilometer gehinderd door een val en kon hierdoor zijn kansen niet verdedigen. Enrico Dhaeye verdedigde met verve de eer bij de 13jarige jongens. Ook hij werd gehinderd in zijn wegrit en verknalde zo zijn kansen op een beter resultaat. Eva Vermeersch mocht als enige 2 keer het podium op. Zowel in haar tijdrit en wegrit kon zij knap beslag leggen op de derde plaats. 2 keer brons en dat kan tellen. Toch nog een beetje verder op de weg blijven rijden hé Eva! Proficiat aan al onze jonge aspiranten en veel succes verder nog!  
Jongens 12 jaar Tijdrit
ORINS Robin
21 BLIECK Ayrton
45 DELAHAYE Jens
Jongens 13 j. Tijdrit
DHAEYE Enrico
Jongens 14 j. Tijdrit
16 WALRAED Jesper
26 VERHECKEN Gilan
76 VAN HAELEN Bjarne
Meisjes 13 j. Tijdrit
VANWALLEGHEM Kyenta
Meisjes 13 j. Tijdrit
VERMEERSCH Eva
7 MALFAIT Ines
Jongens 12 j. Rit
ORINS Robin
15 DELAHAYE Jens
46 BLIECK Ayrton
Jongens 13 j. Rit
18 DHAEYE Enrico
Jongens 14 j. Rit
10 WALRAED Jesper
19 VERHECKEN Gilan
64 VAN HAELEN Bjarne
Meisjes 13 j. Rit
VANWALLEGHEM Kyenta
Meisjes 14 j. Rit
VERMEERSCH Eva
MALFAIT Ines

Oudere berichten «