jul 28

Teamspirit bij onze eerstejaars nieuwelingen

Gisteren was Hooglede het strijdtoneel voor het BK nieuwelingen.
Onder een stralende zon en een loden hitte konden onze eerstejaars van start gaan voor hun wedstrijd.
Het werd een wedstrijd die mee werd gekleurd door onze eerstejaars. De kers op de taart kwam er met de derde plaats van Trystan Fivé in de sprint.
Dat wielrennen wel degelijk een ploegsport is werd ook bewezen door de andere eerstejaars. Stuk voor stuk draagden ze hun steentje bij tot dit mooie resultaat. een overgelukkige ploegleider verwoordde het als volgt:

 Ben super trots op mijn renners die dit voor mekaar kregen. Bedankt Tystan maar vooral ook Sam, Bryan, Jorn, Jonas, Len en Matthias.’

Proficiat Trystan met je podiumplaats!
Het BK voor de nieuwelingen werd zoals iedereen weet afgelast.
Hierbij wat mooie beelden van Cindy.
Er is ook nog een hele mooie fotoshoot beschikbaar op de website Cyclingsite.be.
http://www.cyclingsite.be/?q=fotoalbums/set/72157645980706761
Alles foto’s zijn van Luc Jespers!
Bedankt hiervoor

jul 26

rouwbericht

Vreugde en verdriet liggen in het leven heel dicht bij elkaar.
Vandaag worden wij nogmaals geconfronteerd met deze harde waarheid. Terwijl onze renners in de wedstrijd aan het vechten zijn voor wat seconden heeft John-Ross zijn papa moeten laten gaan.
De voorzitter, het bestuur, de medewerkers en alle renners van het Zannata-Lotto Cycling Team willen op deze manier hun medeleven betuigen aan John-Ross en zijn familie.
Wij wensen je veel sterkte toe in deze moeilijke periode John-Ross.

jul 24

Selecties Ster der Vlaamse Ardennen

Dit zijn de renners die op vrijdag 25 juli aan de start komen voor de ster der Vlaamse Ardennen:
Maxim Kerckhove

Maxim Kerckhove

Pieterjan Delerue

Pieterjan Delerue

Maxim Heytens

Maxim Heytens

Dennis Delmotte

Dennis Delmotte

Thibaut Dupont

Thibaut Dupont

Jens Teirlinck

Jens Teirlinck

jul 24

een nieuw Vlaams Kampioen

Maandag 21 juli, Nationale feestdag, maar voor onze aspiranten was dit helemaal niet de reden waarom zij afgezakt zijn naar Arendonk. Net op de grens met Nederland zouden onze Vlaamse aspiranten in de verschillende categorieën kunnen strijden voor de titel. Eerst hadden we de tijdritten waar onze jongens en meisjes sterk presteerden. Bij de 12-jarige jongens mocht Robin Orins al meteen de trui aantrekken van Vlaams Kampioen! Noteren we ook nog een sterke 3de plaats voor Eva Vermeersch bij de meisjes 14j. Maar wielrennen is nog altijd geen sport waar we de uitslag al op voorhand kunnen bepalen. Want Robin kon zijn elan van de tijdrit niet verder trekken in de wegrit. Hij reed constant voorin en was zeer attent, maar werd in de laatste kilometer gehinderd door een val en kon hierdoor zijn kansen niet verdedigen. Enrico Dhaeye verdedigde met verve de eer bij de 13jarige jongens. Ook hij werd gehinderd in zijn wegrit en verknalde zo zijn kansen op een beter resultaat. Eva Vermeersch mocht als enige 2 keer het podium op. Zowel in haar tijdrit en wegrit kon zij knap beslag leggen op de derde plaats. 2 keer brons en dat kan tellen. Toch nog een beetje verder op de weg blijven rijden hé Eva! Proficiat aan al onze jonge aspiranten en veel succes verder nog!  
Jongens 12 jaar Tijdrit
ORINS Robin
21 BLIECK Ayrton
45 DELAHAYE Jens
Jongens 13 j. Tijdrit
DHAEYE Enrico
Jongens 14 j. Tijdrit
16 WALRAED Jesper
26 VERHECKEN Gilan
76 VAN HAELEN Bjarne
Meisjes 13 j. Tijdrit
VANWALLEGHEM Kyenta
Meisjes 13 j. Tijdrit
VERMEERSCH Eva
7 MALFAIT Ines
Jongens 12 j. Rit
ORINS Robin
15 DELAHAYE Jens
46 BLIECK Ayrton
Jongens 13 j. Rit
18 DHAEYE Enrico
Jongens 14 j. Rit
10 WALRAED Jesper
19 VERHECKEN Gilan
64 VAN HAELEN Bjarne
Meisjes 13 j. Rit
VANWALLEGHEM Kyenta
Meisjes 14 j. Rit
VERMEERSCH Eva
MALFAIT Ines

jul 14

winst in de BvB te Borlo

DSC_0688Het junioren-team dat zondag tijdens de ploegentijdrit moest van start gaan diende op 2 plaatsen gewijzigd te worden, door het onfortuinlijke uitvallen van Stan en Arno tijdens de wedstrijd Gent-Menen.
De vervangers Anthony en Thibaut en de rest van de groep wilden iets speciaals neerzetten vandaag voor deze 2 gasten… En hoe! Het lijkt een beetje een luxe-positie zoals in het Belgisch voetbalteam. De reserve zijn geen verzwakking voor het team!
Na de eerste ronde in het glooiende parcours in en rondom Borlo stonden onze renners op een 3de plaats. Na de eerste doorkomst zijn we nog met 5 renners om mooi rond te draaien. Maar al snel in de tweede ronde blijkt dat vooral Davo te snel van start is gegaan.   In die tweede ronde hebben we toegeslaan. Alles en iedereen werd op een hoopje gereden.
De renners van het Zannata-Lotto Cycling Team Menen haalden nog Veranda Willems en CT DJ Matic in!  Een toptijd was een feit! En tevens ook de eerste overwinning in een Beker van België wedstrijd voor de juniores!
Op de foto de 6 renners; Dennis, Bjarne, Bryan, John-Ross, Thibaut en Anthony geflankeerd door de ploegleider Jean-Pierre, de organisator van de tijdrit en een het lokale bloemenmeisje.
De nieuwelingen strandden in hun tijdrit op een 10-de plaats.
Proficiat mannen!
     

jul 14

Robin Orins goed op dreef

Ere Doornik 12-07-2014 078
Robin won zaterdag solo (voor de 4de x) de mooie klimkoers te ere-doornik, met 3 weg en de laatste ronde alleen vertrokken en nog 2en 3de op 47 sec gereden!
Knap van robin! nr 52 voor WBV is binnen, nu op naar arendonk maandag 21 juli 2014 vlaams kampioenschap!
     

Oudere berichten «