okt 08

Winnaar ploegenklassement Beker van België

TTR TEAM BORLO
Winnaar Beker van België 2014
Juniores team 2014, eindwinnaar ploegenklassement Beker van België.

Het juniorenteam o.l.v. ploegleider Jean-Pierre Turpyn werd na de laatste wedstrijd voor de Beker van België eindwinnaar in het ploegenklassement.
Een paar puike prestaties van onze kern en een constante lijn doorheen het hele seizoen met zelfs winst in de ploegentijdrit, liggen aan de basis van dit succes. De kers werd op de taart gezet door een schitterende ploegenprestatie in de laatste wedstrijd te Jemeppe met een knappe 4de plaats voor Bjarne.
In 2014 bewezen onze juniores een sterk team te zijn.
Namen noemen is onbegonnen werk omdat dit meer het resultaat is van een ‘team’.
Jongens van 17 – 18 jaar oud die voor elkaar gevochten hebben, die gegroeid zijn doorheen dit jaar. Jongens die bewezen dat het eindklassement gewonnen wordt als ploeg!
Proficiat mannen!
Bryan – Bjarne – Jonas – Stan – Arno – Anthony – Maxim – Jeroen – Dennis – John Ross – Pieterjan – Thibaut – Jarich – Jens – Arne – Yenco – Tijn – Nicolas – Maxim – Henrik-Lowie

okt 08

Nieuw initiatief van één van onze sponsors! Biking Plus

http://www.bikingplus.com
Biking Plus is ontstaan uit de passie voor de fiets, de cultuur, de architectuur, de geschiedenis, voor bier, gastronomie, de natuur, … en voor de Belgische tradities. Biking Plus Belgium laat je luxueus genieten van het mooiste van Vlaanderen op en naast de fiets, langs het parcours van de Belgische topklassieker “De Ronde Van Vlaanderen” en ronddwalend door Oost- en West- Vlaanderen.
Dit onderscheidt ons van andere fietstour organisaties: wij brengen een unieke VIP combinatie van het beleven van topsport in Vlaanderen met het ontdekken van de Vlaamse toeristische pareltjes op de fiets.

Wie zich laat begeleiden door de ervaren gidsen en begeleiders van Biking Plus dokkert zelf op de kasseien van ” De Ronde van Vlaanderen” en “Paris-Roubaix” en moedigt zijn fietshelden aan langs het parcours. En hij dwaalt rond langs “Vlaamse Velden”, waar de tijd stil bleef staan en waar de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog je even met de twee voeten op de grond zet. De deelnemers aan onze trips, ontvangen een hartelijk welkom in de gerieflijkste hotels van Gent, Brugge, Oudenaarde, Ieper, Poperinge en Kortrijk.
Ze worden geleid door ervaren gidsen in Vlaamse kunst en cultuursteden.

Men maakt kennis met de Vlaamse gastronomie. Men proeft de heerlijke mosselen met frietjes aan de Belgische Kust. Men ontdekt de verfijnde keuken van topchefs en lest de dorst in met wereldvermaarde Belgische bieren in authentieke brouwerijen .
Tijdens een luxe-fietsvakantie met Biking+ geraak je tot over je fietshelm verliefd op Vlaanderen, op België.

aug 04

een nieuw Belgisch kampioen in onze rangen

BK GRANDGLISE 03-08-2014 317Gisteren was er in het waalse Grandglise het BK voor aspiranten.
Alle categorieën kwamen er aan de start. Voor de 12 en 13 jarigen was er ‘s morgens al het BK tijdrijden.
1521655_789300444425122_5091143096976545616_nBij onze 12-jarigen deed Robin Orins zijn prestatie van op het VK nog eens over, resultaat een eerste plaats en Belgisch Kampioen tijdrijden! Proficiat Robin! Deze trui nemen ze jou niet af. Bij de 12-jarigen werd Jens Delahaye 32ste.
Robin eindigde in de wegrit terug op het podium, een derde plaats was in de wegrit deze keer het hoogst haalbare. Jens werd in de wegrit 28ste. Toch knap!
De wegwedstrijden werden een pak geanimeerder. Veel valpartijen door de regenval en ook heel wat tegenslag voor onze renners.
Bij de 13- jarigen hadden we Enrico Dhaeye. Ik las daarnet via Facebook wat Enrico heeft moeten meemaken in zijn rit. Paar keer gevallen en lek gereden om dan toch nog in het peloton te eindigen. Sterk Enrico! Dan spreken we maar niet van wat na de koers gebeurde… Enrico werd ook nog 13de in de tijdrit.
Bij de jongens 14j startten 78 renners, met 2 van onze jongens. Gilan en Jesper zouden hun kans kunnen wagen.
Jesper Walraed werd er 11de en Gilan Verhecken 20ste. Knap jongens!
Bij de meisjes 13j eindigde Kyenta vijfde in de tijdrit en in de wegrit kwam Kyenta ook ten val, maar ze eindigde toch 9de.10530673_666728620086505_1679927222876980149_n
Bij de 14-jarige meisje hadden we Eva en Ines aan de start. Eva viel in de tijdrit net naast het podium en ze werd 4de, Ines werd 7de.  De wegrit leverde ook geen nieuwe trui meer op. Eva werd 5de, Ines 6de!
Mooie prestaties van onze jongsten en nog een extra GROTE MERCI aan Isabelle en Bart voor hun inzet!

 

           

jul 28

Teamspirit bij onze eerstejaars nieuwelingen

Gisteren was Hooglede het strijdtoneel voor het BK nieuwelingen.
Onder een stralende zon en een loden hitte konden onze eerstejaars van start gaan voor hun wedstrijd.
Het werd een wedstrijd die mee werd gekleurd door onze eerstejaars. De kers op de taart kwam er met de derde plaats van Trystan Fivé in de sprint.
Dat wielrennen wel degelijk een ploegsport is werd ook bewezen door de andere eerstejaars. Stuk voor stuk draagden ze hun steentje bij tot dit mooie resultaat. een overgelukkige ploegleider verwoordde het als volgt:

 Ben super trots op mijn renners die dit voor mekaar kregen. Bedankt Tystan maar vooral ook Sam, Bryan, Jorn, Jonas, Len en Matthias.’

Proficiat Trystan met je podiumplaats!
Het BK voor de nieuwelingen werd zoals iedereen weet afgelast.
Hierbij wat mooie beelden van Cindy.
Er is ook nog een hele mooie fotoshoot beschikbaar op de website Cyclingsite.be.
http://www.cyclingsite.be/?q=fotoalbums/set/72157645980706761
Alles foto’s zijn van Luc Jespers!
Bedankt hiervoor

jul 24

een nieuw Vlaams Kampioen

Maandag 21 juli, Nationale feestdag, maar voor onze aspiranten was dit helemaal niet de reden waarom zij afgezakt zijn naar Arendonk. Net op de grens met Nederland zouden onze Vlaamse aspiranten in de verschillende categorieën kunnen strijden voor de titel. Eerst hadden we de tijdritten waar onze jongens en meisjes sterk presteerden. Bij de 12-jarige jongens mocht Robin Orins al meteen de trui aantrekken van Vlaams Kampioen! Noteren we ook nog een sterke 3de plaats voor Eva Vermeersch bij de meisjes 14j. Maar wielrennen is nog altijd geen sport waar we de uitslag al op voorhand kunnen bepalen. Want Robin kon zijn elan van de tijdrit niet verder trekken in de wegrit. Hij reed constant voorin en was zeer attent, maar werd in de laatste kilometer gehinderd door een val en kon hierdoor zijn kansen niet verdedigen. Enrico Dhaeye verdedigde met verve de eer bij de 13jarige jongens. Ook hij werd gehinderd in zijn wegrit en verknalde zo zijn kansen op een beter resultaat. Eva Vermeersch mocht als enige 2 keer het podium op. Zowel in haar tijdrit en wegrit kon zij knap beslag leggen op de derde plaats. 2 keer brons en dat kan tellen. Toch nog een beetje verder op de weg blijven rijden hé Eva! Proficiat aan al onze jonge aspiranten en veel succes verder nog!  
Jongens 12 jaar Tijdrit
ORINS Robin
21 BLIECK Ayrton
45 DELAHAYE Jens
Jongens 13 j. Tijdrit
DHAEYE Enrico
Jongens 14 j. Tijdrit
16 WALRAED Jesper
26 VERHECKEN Gilan
76 VAN HAELEN Bjarne
Meisjes 13 j. Tijdrit
VANWALLEGHEM Kyenta
Meisjes 13 j. Tijdrit
VERMEERSCH Eva
7 MALFAIT Ines
Jongens 12 j. Rit
ORINS Robin
15 DELAHAYE Jens
46 BLIECK Ayrton
Jongens 13 j. Rit
18 DHAEYE Enrico
Jongens 14 j. Rit
10 WALRAED Jesper
19 VERHECKEN Gilan
64 VAN HAELEN Bjarne
Meisjes 13 j. Rit
VANWALLEGHEM Kyenta
Meisjes 14 j. Rit
VERMEERSCH Eva
MALFAIT Ines

jul 14

winst in de BvB te Borlo

DSC_0688Het junioren-team dat zondag tijdens de ploegentijdrit moest van start gaan diende op 2 plaatsen gewijzigd te worden, door het onfortuinlijke uitvallen van Stan en Arno tijdens de wedstrijd Gent-Menen.
De vervangers Anthony en Thibaut en de rest van de groep wilden iets speciaals neerzetten vandaag voor deze 2 gasten… En hoe! Het lijkt een beetje een luxe-positie zoals in het Belgisch voetbalteam. De reserve zijn geen verzwakking voor het team!
Na de eerste ronde in het glooiende parcours in en rondom Borlo stonden onze renners op een 3de plaats. Na de eerste doorkomst zijn we nog met 5 renners om mooi rond te draaien. Maar al snel in de tweede ronde blijkt dat vooral Davo te snel van start is gegaan.   In die tweede ronde hebben we toegeslaan. Alles en iedereen werd op een hoopje gereden.
De renners van het Zannata-Lotto Cycling Team Menen haalden nog Veranda Willems en CT DJ Matic in!  Een toptijd was een feit! En tevens ook de eerste overwinning in een Beker van België wedstrijd voor de juniores!
Op de foto de 6 renners; Dennis, Bjarne, Bryan, John-Ross, Thibaut en Anthony geflankeerd door de ploegleider Jean-Pierre, de organisator van de tijdrit en een het lokale bloemenmeisje.
De nieuwelingen strandden in hun tijdrit op een 10-de plaats.
Proficiat mannen!
     

Oudere berichten «