jul 14

winst in de BvB te Borlo

DSC_0688Het junioren-team dat zondag tijdens de ploegentijdrit moest van start gaan diende op 2 plaatsen gewijzigd te worden, door het onfortuinlijke uitvallen van Stan en Arno tijdens de wedstrijd Gent-Menen.
De vervangers Anthony en Thibaut en de rest van de groep wilden iets speciaals neerzetten vandaag voor deze 2 gasten… En hoe! Het lijkt een beetje een luxe-positie zoals in het Belgisch voetbalteam. De reserve zijn geen verzwakking voor het team!
Na de eerste ronde in het glooiende parcours in en rondom Borlo stonden onze renners op een 3de plaats. Na de eerste doorkomst zijn we nog met 5 renners om mooi rond te draaien. Maar al snel in de tweede ronde blijkt dat vooral Davo te snel van start is gegaan.   In die tweede ronde hebben we toegeslaan. Alles en iedereen werd op een hoopje gereden.
De renners van het Zannata-Lotto Cycling Team Menen haalden nog Veranda Willems en CT DJ Matic in!  Een toptijd was een feit! En tevens ook de eerste overwinning in een Beker van België wedstrijd voor de juniores!
Op de foto de 6 renners; Dennis, Bjarne, Bryan, John-Ross, Thibaut en Anthony geflankeerd door de ploegleider Jean-Pierre, de organisator van de tijdrit en een het lokale bloemenmeisje.
De nieuwelingen strandden in hun tijdrit op een 10-de plaats.
Proficiat mannen!
     

jul 14

Robin Orins goed op dreef

Ere Doornik 12-07-2014 078
Robin won zaterdag solo (voor de 4de x) de mooie klimkoers te ere-doornik, met 3 weg en de laatste ronde alleen vertrokken en nog 2en 3de op 47 sec gereden!
Knap van robin! nr 52 voor WBV is binnen, nu op naar arendonk maandag 21 juli 2014 vlaams kampioenschap!
     

jul 14

Valromey Juniors verslag rit 2

Vandaag was het weer iets beter dan gisteren en vertrokken de renners vol goede moed.
Toch werd het een kleine ramp dag. Nog in de neutralisatie was er een valpartij  met Jarich en Jeroen er bij.
Op de eerste helling was het reeds duidelijk dat Jarich het moeilijk ging krijg en wat later was het dan ook over. Pieter Jan was de volgende die de rol moest lossen op de eerste klim maar kon in de afdaling terug keren naar de groep. Vooraan was er een kopgroep van 6 man ontstaan in de afdaling. Aan de voet van de 2 klim was het Jeroen die onmiddellijk naar de koplopers reed en zo was 8 man voor op. In de lange afdaling moest Jeroen en twee anderen de rol lossen.
Intussen reden Nicolas en Jens steeds attent mee vooraan in het peloton. Dat we weinig er vering hebben in het afdalen werd duidelijk toen Pieter Jan in het laatste groepje ook nog eens de rol most lossen. Even later in de wedstrijd was het dan ook over. Onze andere renners vertederen de derde klim goed in de groep. Aan de voet van de laatste helling was nog 56 man in het peloton en het werd een echte veldslag. Jeroen werd werd 30ste op 26 sec van de winnaar. Jens werd 46ste op 1’16″ en Nicolas werd als eerstejaars 52ste op 2’34″ in het ploegen klassement werd staan we op een 10de plaats op een goeie 4 min van de eerste ploeg. 

jul 12

Gent -Menen 2014

De wedstrijd Gent-Menen werd door het team van Zannata – Lotto zeker aangestipt als belangrijk.
Maar al snel na de aanvang van de wedstrijd moest de ploeg al 2 belangrijke pionnen laten gaan. Arno De Wilde en Stan Dewulf kwamen al in de eerste wedstrijdfase ten val en werden afgevoerd met de ambulance.
Het verdict voor beide renners is hard. Arno heeft een spierscheur en werd genaaid aan de knie. De laatste info omtrent Stan is dat hij gisterenavond nog zou worden geopereerd aan een sleutelbeenbreuk.
We wensen beide renners een spoedig herstel!
De andere renners maakten het beste van de wedstrijd en kleurden de koers. Dennis kon eerst mee glippen, maar die poging werd terug gegrepen. Daarna bleef de wedstrijd relatief gesloten tot in de laatste wedstrijdfase. Bryan probeerde in de tegenaanval te gaan met enkele andere, maar ook zijn poging werd teniet gedaan.
foto Joeri De Coninck
foto Joeri De Coninck
De eerste plaatsen waren ingenomen tijdens de lokale rondes.
Bjarne spurtte toch nog naar een 6de plaats met een trio dat zich had losgemaakt van het peloton.
Dennis werd 11de, John-Ross 12de en Bryan 43ste.
             

jul 12

Verslag eerste rit 1 tour du Valromey

ploeg ValromeyVandaag de eerste rit, 105 km met met 3 beklimmingen van 3 de categorie.
In de eerste ontsnapping hadden we direct Nicolas mee. Na een 20 tal km  was de koers te  herbeginnen.  Dan hadden een zeer bedrijvige Jens.  Hij was dan ook na 50 km mee toen in 2 fases een kopgroep van 8 man ontstond.Deze werden pas op 5 km van de aankomst gegrepen. Alle renners zaten nog in het peloton.
uitslag eerste rit
     

jul 09

Selectie Ploegentijdrit Borlo Nieuwelingen

Dit zijn de renners die zondag aan de start komen voor de ploegentijdrit in Borlo.
Sam De Pelsmaeker

Sam De Pelsmaeker

Len Van Eeckhout

Len Van Eeckhout

Jorn Frix

Jorn Frix

Jonas Bastiaen

Jonas Bastiaen

Gilles Huyghe

Gilles Huyghe

Bryan Vercruysse

Bryan Vercruysse

Oudere berichten «